Colectarea selectivă a deșeurilor este un proces prin care gunoiul este colectat în funcție de anumite tipuri de deșeuri. Acest lucru poate contribui la reducerea cantității de gunoi care trebuie manipulat și eliminat, ceea ce duce la beneficii de mediu și financiare pentru firmele de salubritate. De asemenea, colectarea selectivă le permite oamenilor să recicleze mai eficient. Reciclarea modernă separă toate deșeurile încă de la primul circuit – consumator, păstrând curat mediul înconjurător.

Coșurile moderne pentru reciclarea selectivă se potrivesc fiecărei case sau clădiri de business și sunt disponibile în mai multe variante, făcându-le soluția perfectă de reciclare pentru spațiul tău. 

Reciclează selectiv pentru a proteja planeta

Folosește coșuri de gunoi moderne pentru reciclare selectivă și protejează natura. Coșurile sunt confecționare din materiale polimerice, metal și oțel inoxidabil, materiale durabile, rezistente la intemperii și cu o schemă unică de culori, astfel încât să le protejeze de factorii de mediu externi. 

Optează pentru cosuri gunoi exterior pentru locuință, birou, afacere. Aceste containere moderne sunt concepute pentru a colecta și recicla deșeurile mai eficient, astfel încât să poți face față unei cantități de deșeuri mai mici. 

Colectarea selectivă a deșeurilor este una dintre cele mai eficiente metode de reducere a emisiilor poluării. Prin intermediul unor coșuri moderne, precum europubele si pubele, potrivite pentru deșeuri menajere sau industriale, vei putea colecta selectiv gunoiul chiar și în domeniile în care producția de deșeuri este însemnată. 

Avantajul major al acestor tipuri de coșuri de gunoi, este că pubele și europubelele vin în diferite dimensiuni, potrivindu-se individual într-un design care se integrează spațiului tău. De asemenea, sunt rezistente la radiații ultraviolete și la schimbări bruște de temperatură. 

Europubelele si pubelele reprezintă containere moderne și eficiente pentru reciclarea selectivă a deșeurilor. 

Ce ar trebui să știi despre colectarea selectivă a deșeurilor?

Colectarea selectivă oferă o șansă pentru o a doua viață pentru materiile prime secundare. Prin urmare, ambalajele din hârtie sau din sticlă nu sunt doar deșeuri inutile. Ele pot fi, de asemenea, considerate materiale utile pentru producerea de bunuri sănătoase. Pentru a afla despre asta, aruncă o privire la produsele ce se pot obține din reciclare:

  • sticla poate fi procesată în ambalaje noi sau folosită pentru materiale de construcție etc.,
  • se obțin fibre de plastic pentru producția de haine din lână, mobilier de grădină, garduri, rame, pixuri și ghivece de flori,
  • filtre de cafea, articole de toaletă și hârtie de imprimare sunt fabricate din hârtie reciclată
  • deșeurile bio pot fi folosite ca și compost pentru fertilizarea plantelor și florilor


Coșurile de gunoi reprezintă adesea o investiție pe termen lung. Pentru a te asigura că vei colecta și gestiona corespunzător deșeurile, alege un coș de gunoi din materiale rezistente, care să permită reciclarea pe categorii, și are un design modern,  ușor de utilizat. Astfel de coșuri de gunoi vor asigura o gestionare eficientă a deșeurilor atât la domiciliu, cât și la locul de muncă.