Odată cu trecere timpului, depozitarea profesională a deșeurilor a devenit o nevoie principala pentru clădiri de birouri, instituții, spitale și școli. Cele mai utilizate produse de acest tip sunt pubelele, dar există și containere, tomberoane sau coșuri de gunoi din inox. Toate acestea ajută la o organizare eficientă a deșeurilor și au un rol important în ceea ce privește sistemul lor de colectare. Pentru a putea alege produsele potrivite, ține cont de sfaturile de mai jos!

Colectarea deșeurilor în vederea menținerii sănătății mediului înconjurător

În containere, tomberoane, europubele și pubele se pot depozita deșeurile în baza unui anumit sistem. Spre exemplu, poate fi vorba de culoare sau de anumite specificații de la primăriile locale. Volumul materialelor contează la fel de mult, deoarece trebuie să existe un spațiu de depozitare suficient.

Există mai multe produse pe piață când vine vorba de pubele, iar cele mai bune vor fi realizate în conformitate cu standardele europene în vigoare. Acestea pot avea inscripția made în Germany și au adesea proprietatea de a rezistă bine la temperaturi înalte în mediul exterior. Materialul pentru un coș gunoi este la fel de important, pentru că anumite deșeuri se pot aprinde sau vor provoca emisii ce pun în pericol trecătorii.

Cele mai importante criterii de selecție

Pubelele de gunoi se recomandă în zonele cu un trafic mic sau mediu, unde fluxul de depozitare va fi redus. Acestea se întrețin ușor și nu ocupă spațiu, dar nu pot susține nevoile unui număr mare de persoane. Pe de altă parte, materialul lor poate fi rezistent la razele ultraviolete și la vremea rece din timpul iernii.

Containerele sunt necesare în puncte de colectare la companii, instituții de învățământ și alte zone asemănătoare. Pentru că au o capacitate mare și se adresează unui număr ridicat de persoane, depozitarea se va face în baza unor culori. Unele coșuri gunoi inox pot fi folosite și pentru depozitarea substanțelor ce se încing, pentru că sunt mult mai rezistente în comparație cu plasticul. În plus, materialul are șanse reduse de a prinde un anumit miros.

Cum se întrețin aceste produse

Dacă îți dorești să ții la distanță dăunătorii și să păstrezi coșuri gunoi într-o stare bună, ia în calcul faptul că trebuie să ții în permanență capacul închis. În felul acesta, toate insectele vor fi ținute la distanță și nu se va împrăștia mirosul din interior. Resturile alimentare sau scutecele cu miros foarte puternic ar fi bine să fie amplasate în pungi separate și închise bine. 

În mod evident, se recomandă curățarea pubelelor și containerelor în mod constant. Pentru a putea face asta, este necesar bicarbonat de sodiu și o soluție din comerț specială. Aceasta va elimina bacteriile și va împiedica muștele sau alți dăunători să fie adunați. Zona se spală în prealabil cu apă și se va evită contactul soluției direct cu pielea, astfel încât cel mai bine ar fi să folosești mănuși.

Beneficiile unei colectări profesionale

Pentru a te bucura de un mediu înconjurător cât mai curat și plăcut, este nevoie de autoeducație și de o colectare selectivă. Aceasta este singură cale prin care se asigură o reciclare de succes și un rezultat optim. Multe coșuri colectare selectivă se pot găsi într-o gamă variată de dimensiuni și materiale, pentru birouri și centre comerciale sau alte spații de afaceri. Selecția se face în funcție de necesitate, iar sfaturile de mai sus te vor ajuta să iei decizia cea mai bună.