Tot mai multe firme și instituții au început să fie interesate de reciclare, subiect ce este foarte dezbătut la nivel global datorită poluării care s-a accentuat extrem de mult în ultimele decenii, odată cu evoluția rapidă a tehnologiei.

De aceea, tot mai mulți oameni se înscriu în diferite programe și apelează la firme specializate în recilare. Pe lângă avantajul reciclării în sine, care pe termen lung este benefică pentru mediul înconjurator, mai există și avantajul primirii unor sume de bani pentru acele deseuri, care pe parcurs se va simți la bugetul firmei sub forma unei creșteri.

Însă, inainte de a începe procesul de reciclare în firmă, este nevoie de achiziționarea de cosuri gunoi colectare selectiva, pentru a putea sorta cu ușurință deșeurile ce urmează să fie trimise spre centrele de reciclare.

De ce a devenit atât de importantă recilarea? Iată în cât timp se descompun câteva dintre cele mai uzuale elemente folosite în case și companii:

  • Deșeurile din hârtie: aproximativ 3 luni;
  • Ziarele și revistele: 3 – 12 luni;
  • Unui filtru de țigară îi ia aproximativ 2 ani;
  • Guma de mestecat: până la 5 ani;
  • Cutiile de aluminiu: până la 100 de ani;
  • Plasticul: sticle, pungi și așa mai departe pot să ajungă pana la 1000 de ani;
  • Recipientele din sticlă au cea mai mare durată de viață, până la 4000 de ani.

Reciclarea materialelor necesită mult mai puțină energie și timp decât producerea materiei prime, ceea ce înseamnă și cheltuieli semnificativ mai mici de producție.

Un alt aspect destul de important de care ar trebui să țină cont orice firmă sau companie, este imaginea pozitivă pe care o va transmite către exterior, fiind astfel atât un exemplu și mai mult decât atât, vor fi văzuți mult mai bine de către cei din afară. Fie că este vorba de potențiali angajați, clienți sau colaboratori, cu siguranță firma va avea un plus față de ceilalți, iar firma va fi cu siguranță apreciată.

De unde achiziționăm astfel de cosuri gunoi?

Cea mai bună alegere este Sanito.ro. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul curățeniei, cei de la Sanito.ro comercializează produse de curățenie, dozatoare, dispensere, covorașe profesionale și așa mai departe, de cea mai bună calitate. Aceste produse sunt folosite la nivel internațional, având la dispoziție peste 40 de brand-uri din care se pot alege produse: Tork, Notrax, Gojo, Purell, Mediclinics, EcoLab, SANO, Pronto și așa mai departe.

Sanito oferă o gamă variată de coșuri de gunoi pentru depozitarea deșeurilor, comercializează coșuri de gunoi care se potrivesc tuturor mediilor de utilizare și vine în întâmpinarea clienților cu produse profesionale cu un design curat și elegant.

Pentru exterior, nu trebuie să lipsească nici europubelele și eurocontainerele, potrivite pentru deșeuri menajere sau industriale, rezistente la radiații ultraviolete și la extreme inferioare și superioare de temperatură.

Colectarea și reciclarea selectivă reprezintă o soluție profesională pe termen lung. Astfel, vom reuși să trăim sănătos și să păstram un mediu mai curat, atât pentru noi, cât și pentru generațiile următoare.