Sortarea a devenit parte a vieții noastre de zi cu zi și practica sa a prins rădăcini de-a lungul anilor. Sortam mai mult decât părinții noștri și mai puțin decât o vor face copiii noștri. Și totuși, sortarea selectivă nu este ceva nou.

Este important ca toată lumea să-și amintească de ce aceste acțiuni sunt esențiale și de ce trebuie să folosim cosuri colectare selectiva. Și nu uitați că, atunci când sortați deșeurile, permiteți reciclarea sau recuperarea acestora. Astfel, sortate, deșeurile devin o resursă!

Ce este sortarea?

Sortarea deșeurilor include toate acțiunile care constau în separarea și recuperarea deșeurilor în funcție de natura lor pentru a le recupera și astfel reducem cât mai mult posibil cantitatea de deșeuri menajere reziduale, care nu poate fi reciclată. Acestea sunt acțiuni zilnice, făcute de toată lumea, pentru toată lumea. Colectarea se face în europubele speciale, ce au anumite simboluri sau culori.

Care este scopul colectării selective?

Economisiți bani, limitați impactul asupra mediului, evitați producerea deșeurilor nereciclabile și multe altele.

Sortarea selectivă este benefică în mai multe moduri. Pentru copiii noștri, pentru orașul nostru, pentru mediul și natura noastră, și mai ales pentru bugetul nostru.

Sortarea este, prin urmare, treaba tuturor! Acțiunea de sortare vă ajută să economisiți resursele naturale, să evitați risipa și să limitați poluarea. Deci, să continuăm să sortam mai multe ambalaje și deșeuri pentru a ne proteja mediul.

Sortând deșeurile, luptăm activ împotriva deșeurilor. Aruncarea ambalajelor în coșul de sortare ajută la evitarea risipei, deoarece odată reciclate, ambalajele sunt folosite pentru a crea obiecte noi. Plasticul reciclat este utilizat la fabricarea unei multitudini de obiecte: sticle noi, jucării, haine, pilote, țevi. Cu sticlă, sticle și borcanele noi sunt recreate. Oțelul și aluminiul sunt topite pentru a forma piese auto, calorifere. Și hârtia și cartonul sunt folosite pentru a face alte obiecte sau ambalaje din hârtie și carton!

Limitați poluarea

Prin reciclarea deșeurilor, se evită o parte din poluarea aerului, apei și a solului, cauzată de extragerea resurselor naturale, transportului acestora și fabricării produselor. De exemplu: emisia de dioxid de carbon cauzată de transportul de materii prime și activităților industriale contribuie la creșterea efectului de seră și, prin urmare, la încălzirea globală. Iar asta este ceva ce trebuie să evităm cu orice preț! Reciclarea contribuie la limitarea acestor emisii și la protejarea vieții noastre.
Economisiți resursele naturale

Ambalajele din plastic, hârtie / carton și sticlă sunt fabricate din resurse naturale de pe planeta noastră, cum ar fi țiței, lemn, nisip. Iar o parte dintre acestea nu este regenerabilă. În primul rând, sortarea deșeurilor și reciclarea economisesc resursele naturale. În loc să extragem resurse noi din sol sau din subsolul Pământului, folosim

Pentru selectarea deșeurilor, este important să se folosească pubele din plastic și cosuri inox calitative, pentru cei care doresc să contribuie activ lși responsabil la acest proces. Folosirea lor face mai ușor întreg procesul de colectare selectivă, fiind extrem de simplu să cunoaștem codurile de culoare ce corespund fiecărui tip de deșeu.